Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Alimentația copiilor – de ce trebuie să ții cont pentru sănătatea lor
06.03.2015
Alimentația copiilor – de ce trebuie să ții cont pentru sănătatea lor

 Pentru a evita un stil de viață nesănătos pentru copilul tău, trebuie să ții cont de câteva reguli simple. Aceste reguli stau la baza unui mod de viață echilibrat.

                Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți obișnuiești copilul să mănânce la masă împreună cu ceilalți membri ai familiei. Oricât de mult și-ar dori să mănânce în timp ce se uită la desenele lui preferate, încearcă să scoți din activitatea zilnică a copilului acest obicei.

                Nu este recomandat să îți lași copilul să aleagă meniul. Acesta va dori să mânânce doar ceea ce îi place. Fapt care poate fi mai mult sau mai puțin sănătos. Alimentația copilului trebuie să fie echilibrată, iar tu ești responsabilă de acest aspect. Amintește-ți că diversificarea alimentelor este vitală.

                Însă asta nu înseamnă că nu poți să faci excepții pentru cel mic: fie că e vorba de produse fast-food sau de dulciuri, acestea pot fi consumate de cel mic, în proporții mici. Asigură-te că aceste permisiuni nu sunt dese. După consumul unor astfel de preparate este indicat ca seara copilul să consume fructe sau legume.

                De altfel, nu apela la șantaje pentru ca cel mic să mănânce tot din farfurie. Este posibil ca acesta să perceapă ideea că ceea de mănâncă la felul principal nu este la fel de delicios ca desertul. Dacă nu îi place un fel de mâncare, nu îl forța. Dar nu trebuie să renunți la acel meniu. Când gătești, roagă-ți copilul să te ajute. Astfel, va vedea cum se prepară și nu va mai fi pretențios data viitoare.

                În situația în care copilul tău mănâncă prea mult sau prea puțin, ai grijă să îi monitorizezi greutatea cu atenție. Poți să apelezi sau un pediatru sau nutriționist, pentru ca cel mic să nu aibă probleme de sănătate.

                Însă cel mai important aspect pentru a se obișnui cu un stil de viață sănătos este ca tu să fii un exemplu pentru copilul tău. Nu te aștepta ca cel mic să consume alimente pe care tu nu le consumi.

 

sursa: www.utilecopii.ro 

Media: 2.3/5 (61 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live