Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Mediu
Ce inseamna ecologia, reciclarea si poluarea
24.04.2014
Ce inseamna ecologia, reciclarea si poluarea

Pentru a invata sa protejeze natura de la o varsta cat mai frageda, copiii trebuie sa invete conceptele de baza. Ca parinte, este de datoria ta sa-l inveti pe micut ce inseamna ecologia, ce presupune reciclarea, ce inseamna poluarea si cum ne afecteaza ea. Moto-animalutele Disney te sfatuiesc sa ai grija sa-i povestesti in cuvinte pe intelesul lui si sa-i dai exemple concrete, altfel totul i se va parea foarte abstract.
 

Ecologia
Ecologia sau „relatiile dintre organisme si mediul inconjurator” reprezinta un principiu fundamental care poate fi aplicat multor contexte. De exemplu, putem discuta despre felul in care ecologia se leaga de reciclarea si refolosirea materialelor manufacturate sau de reciclarea si refolosirea ca proces in natura. Explica-i copilului tau ca "ecologie" inseamna grija si respectul fata de natura si mediul inconjurator. Asta inseamna ca trebuie sa ocrotim plantele si animalele (in sensul asta il poti ajuta sa creasca o planta sau un animalut) si sa facem tot posibilul sa stim cat mai multe despre ele.
 

Reciclarea
A recicla inseamna sa luam produse care au fost folosite si sa le transformam astfel incat sa mai poata fi folosite la altceva. In natura, acesta este un proces obisnuit: in momentul in care o vietate moare, microorganismele si bacteriile o descompun pentru a fi folosita ulterior de alte plante care vor creste din sol.

Din pacate, obiectele folosite de noi in mod uzual, pahare, sticle de plastic si multe altele, nu sunt biodegradabile. In schimb, le putem gasi alte intrebuintari pentru a nu mai umple gropile de gunoi care polueaza. Mai multe idei de reciclare gasesti in ideile recomandate de catre Moto-animalute.
 

Poluarea
A polua inseamna a contamina un mediu in special cu deseuri facute de catre om. Exista o multime de feluri de poluare care se intampla chiar si in orasul tau si pe care i le poti arata copilului tau. Exista poluare a apei (din rauri, mari sau oceane) si poluare a aerului. Una dintre cele mai periculoase forme de poluare este cea cu petrol sau substante chimice in apa pentru ca dauneaza vietatilor care se afla sub "petele" de petrol.


Poluarea aerului se produce de la combinate chimice, masini si alte producatoare de noxe. Explica-i copilului tau ca diferenta de calitate a aerului o poate sesiza si el cand merge la bunici la tara sau la munte unde aerul este mai "curat" tocmai pentru ca mediul nu este atat de poluat si exista mai multa verdeata.

Pentru mai multe sfaturi eco urmareste serialul "Jungle Junction" de luni pana vineri la ora 8:50, iar sambata si duminica de la ora 7:00, la Disney Channel!

 

Autor: Ilie Alexandra,  Redactor Copilul.ro
http://goo.gl/DOLk36
 

Media: 2.3/5 (58 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live