Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Educatie
Lista unităţilor de învăţământ particular preuniversitar autorizate/acreditate din judeţ
11.04.2016
Lista unităţilor de învăţământ particular preuniversitar autorizate/acreditate din judeţ

Lista unităţilor de învăţământ particular preuniversitar autorizate/acreditate din judeţ

 Comunicat de presă: Inspectoratul Școlar Județean Cluj

În judeţul Cluj există 64 de unităţi de învăţământ particular preuniversitar autorizate/acreditate, conform listei afişate pe site-ul ISJ la începutul anului şcolar 2015-2016: 29 pentru nivel preprimar, 9 pentru nivel primar, 6 pentru nivel gimnazial, 8 pentru nivel liceal şi 12 pentru nivel postliceal.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj anunţă public că la începutul fiecărui an şcolar pune la dispoziţia opiniei publice, în special în atenţia părinţilor, o listă a unităţilor de învăţământ  particular autorizate/acreditate de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar – ARACIP – prin publicarea acestei liste pe site-ul www.isjcj.ro, secţiunea Învăţământ Particular.  Părinţii clujeni sunt astfel încurajaţi să verifice această listă înainte de a-şi înscrie copilul la o unitate de învăţământ privată.

De asemenea, facem cunoscut opiniei publice că la începutul lunii martie 2016, ISJ Cluj a identificat 11 cazuri de entităţi care îşi promovau activitatea ca activitate educativă, specifică procesului de învăţământ (folosind termenul de grădiniţă, de exemplu), dar care nu erau pe lista oficială a unităţilor de învăţământ particular autorizate/acreditate de ARACIP. Astfel, ISJ Cluj a sesizat Primăria Municipiului Cluj-Napoca, respectiv Direcţia de Sănătate Publică cu privire la aceste cazuri, întrucât aceste entităţi au autorizaţii de funcţionare pentru alte domenii decât cel al învăţământului, din moment ce nu şi-au solicitat/obţinut autorizaţia/acreditarea ARACIP.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj are atribuţii de oferire de consultanţă acelor entităţi care doresc să solicite autorizaţia/acreditarea ARACIP, respectiv atribuţii de verificare şi control asupra calităţii procesului de învăţământ care se desfăşoară în cele din lista unităţilor de învăţământ particular preuniversitare autorizat/acreditat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj nu încurajează părinţii clujeni să îşi înscrie copiii la unităţi de învăţământ particular care nu se regăsesc pe lista celor acreditate/autorizate ARACIP, întrucât nicio instituţie nu poate garanta calitatea procesului de învăţământ care se desfăşoară acolo.

Biroul de presă

 

Media: 2.2/5 (68 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live