2% Poți hotărî tu ce să faci cu 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior sau îi poți lăsa în bugetul de stat.
Susține și anul acesta proiectul „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital.” Nu te costă nimic. Descarcă formularul 230 de aici, și depunde-l la ANAF sau trimite-ni-l la sediul nostru, pe str. Frantz Liszt, nr 30, et 3, Cluj Napoca, telefon 0726335273, Fundația Părinți din România și le vom depune noi. Dacă nu folosești această opțiune, suma respectivă va fi încasată și gestionată de stat. Formularele trebuie depuse până pe 25 mai 2014.

Prin programul 2%, poți susține entitățile nonprofit care sprijină comunitatea în care trăiești, implicându-te și tu cel puțin prin compeltarea formularului de 2% pe 2013, și trimiterea acestuia către ANAF sau ONG-ul pe care îl susții.
Chiar dacă ești părinte sau nu, noi îți propunem să suții Fundația Părinți din România! Pentru că proiectele și activitățile noastre sunt pentru o viață mai bună pentru familiile și copiii din România, promovăm responsabilitatea, comunicarea, implicarea personală, munca, bucuria de a trăi și respectul față de oamenii de lângă noi.
Pentru că viața merită mai mult!
De 4 ani, ne ținem promisiunea. De 4 ani, în proiectul principal „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital”, am adus partenerii din mediul economic și din administrația publică, împreună cu parteneri de încredere din mass-media, școli, grădinițe, asociații de business, antreprenori, persoane fizice și juridice, părinți, copii, tineri și specialiști în provocările unei comunități, ne-am așezat sub aceeași umbrelă, pentru un scop comun. Și în această formulă, noi, comunitatea, susținem modernizarea și îmbunătățirea condițiilor din Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj:
2010-2011: dotarea Spitalului cu o mașină de transport pacienți
2011-2012: renovarea și dotarea completă a bucătăriei Spitalului, pentru asigurarea unei alimentații sănătoase celor 350 de copii internați zilnic
2012-2013: echiparea secției de chirurgie cu o lampă scialtică Brandon, cu două brațe și o masă de operație Schmitz
2013-2014: înființarea unui call center pediatric, de sfat medical pediatric de urgență, funcțional non stop: PEDITEL Cluj
Susține și anul acesta proiectul „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital.” Nu te costă nimic. Descarcă formularul 230 de aici, și depunde-l la ANAF sau trimite-ni-l la sediul nostru, pe str. Frantz Liszt, nr 30, et 3, Cluj Napoca, telefon 0726335273, Fundația Părinți din România și le vom depune noi. Dacă nu folosești această opțiune, suma respectivă va fi încasată și gestionată de stat. Formularele trebuie depuse până pe 25 mai 2014.
„Zâmbet de Copil” a reușit să un exemplu în comunitatea clujeană, prin evenimentele create în scop caritabil și social, determinând familiile să se implice în activități cu copiii lor, plătind în același timp o contribuție pentru a face un BINE Spitalului de Copii Cluj. M-am alăturat Fundației împreună cu sute de voluntari și participanți ai proiectelor, luându-ne împreună cu Fundația, responsabilitatea de a transforma în bine Spitalul de Copii Cluj. “Binele” era și este definit ca:
- dotarea cu transport;
- dotarea cu aparatură medicală;
- dotarea cu bucătărie profesionistă
- renovarea spațiilor și modernizarea acestora
- servicii medicale la standarde înalte
- comunicare medic - pacient
De ce și când se poate?
SE POATE atunci când oamenii CRED că SE POATE, când din multul sau puținul lui ajută la schimbare, când binele nevăzut, devine și văzut si auzit, când NE PASĂ de locul în care trăim și vrem să fie LOCUL unde copiii, nepoții, frații, surorile, urmașii noștri vrem să trăiască decent. Până nu seîntâmplă asta, suntem niște spectatori triști, care ne supraviețuim zilnic. Am învățat de la copii, care suntșsi beneficiarii Zâmbet de Copil, că TREBUIE să VISĂM și TREBUIE ca VISUL nostru să devină REALITATE si peste 10, 20, 50 ani ni se va părea nouă și urmașilor noștri, un efort care a meritat, care nu ne-a adus măriri de salarii, vacanțe, case, mașini, ci ne-a adus SPERANȚĂ și BUCURIA de a face BINE; am redat zâmbetul pe chipul copiilor care nu zâmbesc niciodată.
Pentru că zilnic, săptămânal, lunar și anual, copiii internați în Spitalul de Copii Cluj, care vin din toate județele Romaniei - NU zâmbesc (din cel puțin 2 motive: 1. suferința și 2. lipsurile cronice regăsite în spitalele românești).
Astfel că, împreună cu comunitatea locală, comunitatea de afaceri locală, regională, națională, internațională și administrația publică locală, județeană și națională, vrem să schimbăm tristețea copiilor care NU zâmbesc din Spitalul de Copii Cluj, într-un Zâmbet de ... mulțumire către tine.
Vrem să credem și credem că problemele se rezolvă cu implicarea noastră directă ca mamă, tată, fiu, fiica, nepot, unchi, frate, soră, bunic, angajat, angajator, primar, consilier, director, șofer, secretară, medic, profesor, instalator, constructor, asistentă medicală, casier, manipulant marfă, prim–ministru, muncitor necalificat... și credem că putem schimba ceva în România dacă ne implicăm direct, dacă luăm inițiativă, dacă aclamăm public neregulile și nedreptățile, fraudele și abuzurile, NU celălat, ci EU, cetățeanul.
Cu drag și implicare,
Cristina Grigore,
Cătălina Poiană
și cei 200 000 de copii internați anual la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj |