Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Proiecte

2%

Poți hotărî tu ce să faci cu 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior sau îi poți lăsa în bugetul de stat.

Susține și anul acesta proiectul „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital.” Nu te costă nimic. Descarcă formularul 230 de aici, și depunde-l la ANAF sau trimite-ni-l la sediul nostru, pe str. Frantz Liszt, nr 30, et 3, Cluj Napoca, telefon 0726335273, Fundația Părinți din România și le vom depune noi. Dacă nu folosești această opțiune, suma respectivă va fi încasată și gestionată de stat. Formularele trebuie depuse până pe 25 mai 2014.

 

 


Prin programul 2%, poți susține entitățile nonprofit care sprijină comunitatea în care trăiești, implicându-te și tu cel puțin prin compeltarea formularului de 2% pe 2013, și trimiterea acestuia către ANAF sau ONG-ul pe care îl susții. 

Chiar dacă ești părinte sau nu, noi îți propunem să suții Fundația Părinți din România! Pentru că proiectele și activitățile noastre sunt pentru o viață mai bună pentru familiile și copiii din România, promovăm responsabilitatea, comunicarea, implicarea personală, munca, bucuria de a trăi și respectul față de oamenii de lângă noi.

Pentru că viața merită mai mult!

De 4 ani, ne ținem promisiunea. De 4 ani, în proiectul principal „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital”, am adus partenerii din mediul economic și din administrația publică, împreună cu  parteneri de încredere din mass-media, școli, grădinițe, asociații de business, antreprenori, persoane fizice și juridice, părinți, copii, tineri și specialiști în provocările unei comunități, ne-am așezat sub aceeași umbrelă, pentru un scop comun. Și în această formulă, noi, comunitatea, susținem modernizarea și îmbunătățirea condițiilor din Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj:

2010-2011: dotarea Spitalului cu o mașină de transport pacienți

2011-2012: renovarea și dotarea completă a bucătăriei Spitalului, pentru asigurarea unei alimentații sănătoase celor 350 de copii internați zilnic

2012-2013: echiparea secției de chirurgie cu o lampă scialtică Brandon, cu două brațe și o masă de operație Schmitz  

2013-2014: înființarea unui call center pediatric, de sfat medical pediatric de urgență, funcțional non stop: PEDITEL Cluj

 

Susține și anul acesta proiectul „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital.” Nu te costă nimic. Descarcă formularul 230 de aici, și depunde-l la ANAF sau trimite-ni-l la sediul nostru, pe str. Frantz Liszt, nr 30, et 3, Cluj Napoca, telefon 0726335273, Fundația Părinți din România și le vom depune noi. Dacă nu folosești această opțiune, suma respectivă va fi încasată și gestionată de stat. Formularele trebuie depuse până pe 25 mai 2014.

 

„Zâmbet de Copil” a reușit să un exemplu în comunitatea clujeană, prin evenimentele create în scop caritabil și social, determinând familiile să se implice în activități cu copiii lor, plătind în același timp o contribuție pentru a face un BINE Spitalului de Copii Cluj. M-am alăturat Fundației împreună cu sute de voluntari și participanți ai proiectelor, luându-ne împreună cu Fundația, responsabilitatea de a transforma în bine Spitalul de Copii Cluj. “Binele” era și este definit ca:
- dotarea cu transport; 
- dotarea cu aparatură medicală;
- dotarea cu bucătărie profesionistă
- renovarea spațiilor și modernizarea acestora
- servicii medicale la standarde înalte
- comunicare medic - pacient

De ce și când se poate?

SE POATE atunci când oamenii CRED că SE POATE, când din multul sau puținul lui ajută la schimbare, când binele nevăzut, devine și văzut si auzit, când NE PASĂ de locul în care trăim și vrem să fie LOCUL unde copiii, nepoții, frații, surorile, urmașii noștri vrem să trăiască decent. Până nu seîntâmplă asta, suntem niște spectatori triști, care ne supraviețuim zilnic. Am învățat de la copii, care suntșsi beneficiarii Zâmbet de Copil, că TREBUIE să VISĂM și TREBUIE ca VISUL nostru să devină REALITATE si peste 10, 20, 50 ani ni se va părea nouă și urmașilor noștri, un efort care a meritat, care nu ne-a adus măriri de salarii, vacanțe, case, mașini, ci ne-a adus SPERANȚĂ și BUCURIA de a face BINE; am redat zâmbetul pe chipul copiilor care nu zâmbesc niciodată.

Pentru că zilnic, săptămânal, lunar și anual, copiii internați în Spitalul de Copii Cluj, care vin din toate județele Romaniei - NU zâmbesc (din cel puțin 2 motive: 1. suferința și 2. lipsurile cronice regăsite în spitalele românești).

Astfel că, împreună cu comunitatea locală, comunitatea de afaceri locală, regională, națională, internațională și administrația publică locală, județeană și națională, vrem să schimbăm tristețea copiilor care NU zâmbesc din Spitalul de Copii Cluj, într-un Zâmbet de ... mulțumire către tine.

Vrem să credem și credem că problemele se rezolvă cu implicarea noastră directă ca mamă, tată, fiu, fiica, nepot, unchi, frate, soră, bunic, angajat, angajator, primar, consilier, director, șofer, secretară, medic, profesor, instalator, constructor, asistentă medicală, casier, manipulant marfă, prim–ministru, muncitor necalificat... și credem că putem schimba ceva în România dacă ne implicăm direct, dacă luăm inițiativă, dacă aclamăm public neregulile și nedreptățile, fraudele și abuzurile, NU celălat, ci EU, cetățeanul.

 

Cu drag și implicare,

Cristina Grigore,

Cătălina Poiană

 și cei 200 000 de copii internați anual la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live