Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Proiecte

Zambet de Copil

Perioada da desfasurare: iunie - septembrie

Spitalul de Copii din Cluj a primit o masina pentru transportul pacientilor stabili de la o clinica sau sectie la alta, fiind vorba despre copii care urmeaza anumite tratamente sau care trebuie sa faca o serie de investigatii. Donatia a venit din partea Fundatiei Parinti Clujeni.

In data de 3 iunie, fundatia a initiat proiectul „Zimbet de copil – Doneaza o ambulanta Spitalului de Copii Cluj”.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de patru luni, si a fost structurat nu ca si campaniile clasice de stirngere de fonduri, ci ca si mesaj de implicare al comunitatii, prin actiuni, dar si prin bani donati.
Astfel, cei 10.000 de euro necesari achizitionarii masinii de transport au fost strinsi in urma vinzarii unor jucarii educationale, valorizate in cadrul unui Charity Gift Fair. Apoi, copiii de la Palatul Copiilor si alti dansatori, campioni internationali, au sustinut spectacole in acest sens.
Tot in luna iunie, Teatrul Puck a organizat un spectacol de papusi, „Cenusareasa”, iar contravaloarea biletelor a fost donata tot pentru aceasta cauza.

La inceputul lunii septembrie a avut loc un turneu de tenis pentru amatori, „Tennis Cup Parinti Clujeni, editia I”, iar taxa de participare de 725 de lei a fost donata pentru proiectul initiat pentru Spitalul de Copii.

„Initial am spus ca vom incepe un proiect de maxim 3.000 de euro, bani cu care vom renova doua nivele din orice cladire a Spitalului de Copii. Aflind ca peste 80% dintre aceste cladiri sint revendicate, am spus ca nu vom investi in ceva ce poate nu va ramine spitalului. Asa ca urmatoarea prioritate pentru copiii internati acolo a fost o masina care sa le faciliteze trasportul de la o clinica la alta, pentru diverse tratamente sau investigatii. Masina va transporta doar pacientii stabili, care pot sa circule intr-o masina neechipata cu diverse aparate specifice ambulantelor”, a declarat Cristina Grigore, reprezentantul fundatiei Parinti Clujeni.

Medicii de la Spitalul de Copii spun ca masina le era mai mult decit utila, din moment ce pacientii trebuiau sa utilizeze serviciile de taxi daca se transferau de la o cilnica la alta.

„In aceasta poveste am invins trei uriasi: nestiinta, nepasarea si uitarea. Fundatia Parinti Clujeni a reusit sa schimbe finalul acestei povesti intr-unul fericit. Trebuie sa fim atenti, noi cei din generatia actuala, pentru ca mai tirziu ca nu fim intrebati de ce nu am facut nimic, trebuie sa ne schimbam atitudinea”, a declarat dr. Cornel Aldea (foto dreapta), directorul Spitalului de Copii din Cluj. Acesta a adaugat ca in ciuda crizei economice, in ultima perioada au existat multi binevoitori care au ajutat spitalul cu dotari, fiind vorba in principal de firme din Cluj.

 

 

 

 

 

 

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live