Triplu test+amniocenteza

Triplu test+amniocenteza

Mesajde Ioanab » Mie Dec 12, 2007 4:28 pm

Sa va spun prin ce am trecut in ultimele zile si daca aveti chef sa va dati cu parerea tare m-as bucura.
Am facut triplu test (detecteaza diverse anomalii genetice gen trisomia 21, 16, defecte de tub neural.) Rezultatul vine sub forma unui risc de 1 la ....care cum iese.
Pentru un risc de 1 la 250 de regula se recomanda amnio.
Acuma mie mi-a iesit chiar la limita (1 la 291) in timp ce dublu test a iesit de 1 la 1400.
Docrorul a zis ca e sub pragul de risc si sa stau flexata.
Da voi ati putea sta?
La cerere se poate face amnio dar baiu e ca asta e cu risc de 2-4 la suta de pierdere a bb-lului.
Acuma balanta sta asa 0.3 la suta risc sa fie bolnav versus 2-4 la suta risc de a pierde un bebe sanatos poate.
Nu stiu daca m-am exprima coerent da daca nu pricepeti mai scriu.
Stiu ca decizia e a noastra si aproape ca am luat-o dar tare mi-ar prinde bine opiniile voastre.
Multam si va pup
Ioanab
 
Mesaje: 983
Membru din: Joi Feb 02, 2006 10:02 am

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde mina » Mie Dec 12, 2007 4:54 pm

draga ioanab, scuza-ma ca fac acum haz de necaz, dar ce cauti aia gasesti, adica totdeauna la analize mai amanuntite vor iesi valori care sa ridice anumite suspiciuni. Parerea mea sincera e sa le ignori, pt. ca sunt sub prag si daca nu se impune amniocenteza, nu periclita viata pretiosului. Semnul de intrebare exista la absolut orice nastere, si nimeni din lume nu ne poate garanta, ca vom avea un copil perfect sanatos. Si totusi uite-i ca sunt. Eu acum, desigur, nu stiu exact,de ce anume ar putea suferi bebelul, dar- asa cum am scris si in topicul adevar sau provocare- sugestia mea sincera e sa-ti mentii tonusul psihic de optimism si incredere si vei vedea ca totul va fi bine. (...), daca rezultatele tale, conform medicului nu sunt alarmante, asculta de parerea lui si de vocea ta interioara. :kiss:<br><br>Post editat de: mina, la: 2007/12/12 21:01
mina
 
Mesaje: 895
Membru din: Dum Apr 30, 2006 12:05 pm
Localitate: Cluj Napoca

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde Ioanab » Mie Dec 12, 2007 5:10 pm

Esti o dragutza si imi pare rau ca ai trecut prin ceea ce ai trecut....O fi adevarat atunci ca ceea ce nu ne omoara ne face mai puternici!
Cat despre analize cam asa pare sa fie cu cat te bagi mai adanc in ele parca mai multe probleme apar.
Acuma sunt ok cu moralul si din start mi-am spus ca nu sunt decat 2 variante: ignorarea rezultatului sau amnio.
Apropos riscul a aparut la trisomia 21 (sindrom down).
Azi mai am avem o intalnire cu un specialist in domeniu dar in mare apropape ca am hotarat sa nu riscam sa pierdem bebeloiul asta care probabil e sanatos!
Ioanab
 
Mesaje: 983
Membru din: Joi Feb 02, 2006 10:02 am

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde IoanaFiktusz » Mie Dec 12, 2007 10:35 pm

Imi pare rau pentru rezultatul respectiv.Eu nu prea stiu ce inseamna, inca nu am bebe, dar cred ca ar trebui sa ignori rezultatul si sa nu-ti faci griji.Apropo ai facut testul de buna voie sau ti l-a recomandat medicul?
Succes si nu te mai gandi la test ca stresul dauneaza bebelusului.
IoanaFiktusz
 
Mesaje: 83
Membru din: Joi Noi 29, 2007 11:04 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde mgm » Joi Dec 13, 2007 9:08 am

Ioana,parerea mea e ca bebele e in burtica si acolo trebe sa ramana.Si daca Doamne fereste ar fi vreo problema,ceea ce eu nu cred,ti l-ai dori mai putin?Tot puiul vostru este.Pe langa asta,nu stiu cum se fac testele astea,dar oare nu se tine cont si de varsta mamei?Poate ca de la 30 si ceva de ani incolo ei recomanda si amnio pt. liniste totala.Totusi nu cred ca merita riscul...Imi pare rau ca nu ne-am mai intalnit demult,inca nu te-am vazut graviduta..:)Ce mai face Toni?O sa aibe un fratiorsau o surioara?:)Sanatate!!:kiss: :kiss:
mgm
 
Mesaje: 1784
Membru din: Vin Dec 30, 2005 9:28 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde botagianina » Joi Dec 13, 2007 9:34 am

si eu cred ca in cazul acesta, cind e o foarte mica probabilitate nu are rost sa iti faci griji si sa risti...sa ai o sarcina plina de fericire!:kiss: :kiss:
botagianina
 
Mesaje: 1380
Membru din: Vin Oct 27, 2006 3:15 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde wella34 » Joi Dec 13, 2007 11:15 am

eu cunosc un caz: doamna insarcinata si un medic de pe clinicilor care supraveghea sarcina... in luna 5 se pune un diagnostic crunt: sarcina trebuie intrerupta de urgenta pt. ca fatul e suspect de o boala foarte grava un caz la citeva mii... se fac alte investigatii alti medici, unul confirma diagnosticul, altul infirma... ca atare, parintii disperati merg in Ungaria la o clinica unde se stabileste ca e necesar un transfer de sange al fatului si se rezolva problema... azi copilul are 7 ani e sanatos, frumos si destept... deci, e bine sa fi informat si e bine sa-ti urmezi sentimentele... va doresc bebe sanatos! :kiss: :kiss: :kiss:
wella34
 
Mesaje: 180
Membru din: Vin Iul 13, 2007 10:55 am

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde dianette » Joi Dec 13, 2007 11:37 am

ma bag acum si eu...medicul meu de familie mi-a recomandat si mie , fiind insarcinata, as imi fac aceste teste.M-am dus hotarata insa, spre norocul meu medicul era in concediu. Intre timp m-am dus la control la ginecolog care m-a sfatuit sa nu imi fac nici un test, pentru ca in aproape toate cazurile rezultatul este ca... fatul e predispus in diferite proportii sa fie afectat de o anumita boala.Mi-a explicat atunci medicul intr-un limbaj simplu ca din doi oameni normali, fara antecendente in familie (de genul asta), printr-o supravegherea sarcinii si a medicamentelor luate de catre gravida(neluarea lor mai exact)copilul este sanatos.
l-am ascultat si pana la urma a iesit bine.
Cred ca eu tocmai de aia nu m-am dus ...sa nu ajung cu inca o temere in suflet pe langa multe celelalte pe care le poarta in suflet o mama.

Iti doresc o sarcina usoara si inca un bebe sanatos si frumos!
dianette
 
Mesaje: 125
Membru din: Vin Apr 13, 2007 12:48 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde Ioanab » Joi Dec 13, 2007 3:04 pm

Initiativa de a merge la aceste teste a fost doar a mea, indicatie medicala neavand decat persoanele peste 35 de ani(eu am acuma 33).
Intr-adevar un factor deosebit de important este varsta in acest test care este defapt o statistica (acum m-am super lamurit dupa discutiile cu ginecologul care a fost foarte amabil si cu multa rabdare). care iti arata ca dintr-un anumit numar (in cazul meu din 291) de femei cu exact aceleasi caracteristici, cu aceeasi varsta, cu aceeasi data a ultimei menstruatii etc la una bebeloiul este cu aceasta boala.
Apropos MGM o luam pe urmele tale ca va fi tot baiat..... asa ca neaparat as vrea sa ne vedem sa te mai trag de limba despre experienta ta...hehehehe.
E adevarat ca riscul e mic dar odata ce am facut testul si stiu ca exista e greu sa il ignori total.
Azi am refacut testul pentru linistea mea desi nu imi pun prea mari sperante in el si vom merge inainte evident.Dianett are dreptate medicul tau ca si mie mi s-a spus ca sunt extrem de multe rezultate fals-pozitive care iti dau doar batai de cap cu toate ca nu sunt de acord cu partea a doua cum ca este sanatos bebe daca e urmarita sarcina si toate celelate, existand si exceptii, chiar in randul cunoscutilor mei, cu sarcina super urmariota, teste care au isit perfect, fara antecedente in familie si cu bebe cu sindrom down din pacate. Este o exceptie intr-adevar dar se poate intampla.
Va multumesc de incurajari si va pup.
O sa va tin a curent cu rezultatul testului
Ioanab
 
Mesaje: 983
Membru din: Joi Feb 02, 2006 10:02 am

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde Gabici » Joi Dec 13, 2007 5:49 pm

Ioanab stiu exact ce simti doar ca eu din fericire am trecut deja de emotii si am nascut o fetita perfect sanatoasa. Insa, pe toata perioada sarcinii m-am rugat sa nu cumva sa nasc un bebe bolnav. Eu am 30 de ani dar si mie mi s-a spus ca daca doresc pot sa fac acest triplu test. Initial am vrut sa-l fac, dar dupa ce am citit din experientele multor femei care au facut acest test, m-am decis sa nu-l fac. In primul rand pentru ca rezultatul este neconcludent si daca vrei sa afli ceva sigur trebuie sa faci si amniocenteza (nu credeam ca pot rezista sa trec de doua ori prin stresul de a astepta rezultatul) si in al doilea rand pentru ca ne-am gandit cu sotul ca nu am putea intrerupe sarcina chiar daca rezultatul ne-ar arata ca ceva este in neregula.
Mai exista si ecograful 4D unde se fac niste masuratori si se poate depista daca este ceva in neregula.
Iti doresc din tot sufletul sa ai un baietel sanatos, incearca sa gandesti pozitiv si nu uita ca sansele ca sa fie ceva in neregula (cum ai scris si tu) sunt foarte foarte mici.
Gabici
 
Mesaje: 101
Membru din: Joi Mai 18, 2006 10:05 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde Gabici » Joi Dec 13, 2007 5:49 pm

<br><br>Post editat de: gabici, la: 2007/12/13 17:49
Gabici
 
Mesaje: 101
Membru din: Joi Mai 18, 2006 10:05 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde mgm » Joi Dec 13, 2007 6:51 pm

Ioana,daca te pot ajuta cu ceva,oricand!Pupici la toata familia!:kiss: :kiss: :kiss:
mgm
 
Mesaje: 1784
Membru din: Vin Dec 30, 2005 9:28 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde dianette » Joi Dec 13, 2007 10:22 pm

eu am avut 27 ani cand eram insarcinata, se pare ca a fost prea zeloasa dr mea ...
sper sa nu vb prostii insa stiu ca la controlul de 3 luni medicul meu \"a analizat ceafa \" fatului, pentru sindromul down.
Eu asa am inteles atunci, ca ceafa e mai \"mare\".
v-am zis, sper sa nu fi inteles eu grest si sa vb prostii acum.
dianette
 
Mesaje: 125
Membru din: Vin Apr 13, 2007 12:48 pm

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde rodi78 » Vin Dec 14, 2007 10:40 am

Am auzit si eu de aceste analize,dar sa fiu sincera eu una nu mi-as fi facut aceste analize,ai multumesc lui Dumnezeu ca am nascut doi copilasi sanatosi.
A-ti doresc si tie sa nasti un copilas sanatos si tie multa sanatate:kiss: :kiss:
rodi78
 
Mesaje: 1589
Membru din: Joi Aug 17, 2006 11:17 pm
Localitate: cluj napoca

Re:Triplu test+amniocenteza

Mesajde claualex » Sâm Dec 15, 2007 12:07 am

Ioana,iti doresc liniste sufleteasca si sanatate puiutului(pe care o sa il botezam;) )
e greu,in primul rand ca mama,apoi ca femeie sa traiesti aceste sentimente(la un alt topic scriam candva prin ce am trecut eu cu Aly)
si sunt 100000% alaturi de tine.
cu credinta eu,sper ca totul va fi bine:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
claualex
 
Mesaje: 3070
Membru din: Mar Mai 09, 2006 8:53 pm
Localitate: cluj-napoca

Următorul

Înapoi la Diverse

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron