eu am o reteta de tort care seamana cu diplomatul si dureaza mai putin de o ora pana se face +inca vreo 3-4 ore la rece
500 ml frisca vegetala
25 g gelatina
1 cutie compot ananas
2 oua
100g zahar
Fructe....
400 g piscoturi
500 ml de lapte si vanilie (pt inmuiat piscoatele)
Albusele se bat cu zaharul, se adauga galbenusele. Se adauga 25 g gelatina dizolvata in compot de ananas si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana se ingroasa, ajungand la consistenta smantanii, aprox. (asta e cea mai \"complicata\" etapa) Apoi se pune la rece.
Pana se raceste taiati fructele pe care vreti sa le includeti - ce va trece prin cap, puteti combina multe multe, sau lasati unul singur. Eu am facut acu vreo doua saptamani de ziua lui tati numai cu capsuni si a fost super bun. (atentie, daca sunt zemoase fructele, puneti mai multa gelatina, sa nu aveti surprize)
Bateti 500 ml frsca vegetala si o amestecati cu compozitia racita, apoi puneti si fructele. Se poate adauga si coaja de portocala. E aproape gata!
Urmeaza pusul piscoturilor in forma (fie udati forma inainte de a pune piscoatele, fie puneti o folie de-aia transparenta ca sa nu aveti probleme cand vine vremea sa-l rasturnati.) Le puneti pe peretii si fundul formei, unul cate unul, dupa ce le inmuiati in laptele cu vanilie, apoi turnati compozitia - puteti pune la mijloc inca un rand de piscoturi , sau numai pe deasupra (si-atunci iese gen diplomat). Sau puteti pune pe forma rondele de portocala, nu piscoturi, dc vreti sa fie la exterior portocale (cred ca merge si cu alte fructe, ce va trece prin minte, traiasca inspiratia de moment!
). Asa iese gata ornat, nu mai trebuie sa puneti frisca la exterior.
Lasati la rece 3-4 ore, poate si mai putin, depinde de cat de tare s-a ingrosat compozitia pusa pe baie de aburi. Il rasturnati pe un platou (daca nu reusiti sa il convingeti sa se desprinda - eu am patit-o - un truc e sa dati cu foenul aer cald pe vas, si in cele din urma se desprinde
)
Imi pare rau ca nu am poze sa va pun dar deh, de fiecare data cand l-am facut, s-a mancat repede repede asa ca n-am apucat sa-l pozam :silly:
Nah, ca-mi lasa gura apa!