[b:]danasalo a scris:[/b:]
[quote:]Pentru maioneza eu aplic urmatoarea schema: fierb un cartof , sau 2, depinde cit de multa vreau sa fac....si dupa ce am inceput sa frec galbenusul cu o lingurita de mustar si putin ulei, pun catoful dat pe razatoarea fina...sau pasat.
Nu iese gretoasa. Daca se taie la fel, intr-un coltisor al castronului incep \"dresul\",cu cartof..si dupa ce am dress cel putin juma de cantitate...frec cu totul.
Pasta de peste din conserva: ca tot vine postul. Acuma eu sunt romano-catolica si la noi e voie oua si lapte. Dar si in alte ocazii se poate.
Asa: 2 oua tari fierte, 2 morcovi potriviti( deci nu prea mari;) )o juma de ceapa alba, o conserva de peste de 200 gr in ulei sau ulei vegetal.Se poate pune si peste proaspat dar fiert, ca sa fie moale.
Se face maioneza dintr-un ou, cu cartof fiert dreasa, se razalesc:) : morcovii cruzi, ceapa, ouale fierte tari, si se adauga pestisorul. Daca e din conserva nu va fie teama sa puneti si uleiul, mai immoaie pasta. Daca nu vreti sa puenti si sucul atunci puteti pune putina smantana sau iaurt. Se adauga sare, suc de lamaie, piper, patrunjel dupa gustul fiecaruia.
Noi in familie facem cite o pasta din asta de vreo 2 ori pe luna, mai ai ce unge pe paine si e si ff buna la gust.
Apropo de peste, noi suntem fun peste la cuptor...foarte simplu facut: pui in tava pestele( cod alb, pastrav, macrou) si razalesti peste el si prin tava 2 morcovi, 1 patrunje, o ceapa - asta poate fi si felii- putina telina, 3sau 4 cartofitaiati in 4, sare, ulei si 4, 5 felii de portocale si lamaie la final peste toate.
Eu mai pun si o cana de apa peste tot, sa lase putin suc si o dai la cuptor. Noua de place.Poate si voua.
Va pup:kiss:[/quote:]
Apropos de placerea de a manca peste: ati incercat stiuca la cuptor? Intr-o stiuca intreaga, puneti bucati de mar (pe langa mai puteti pune tot ce va trece prin cap si va place), impachetati-o in folie de staniol si dati-o la cuptor. De unde reteta? Pai din experienta. Stiuca e buna, dar iese in general cam .... uscata. Si atunci ca sa elimini impedimentul, pui marul, a carui zeama patrunde carnea. Plus ca ii da si un gust aparte. Si nu uitati: se spune ca cei mai buni bucatari sunt .....