de anca27 » Dum Apr 15, 2007 4:57 pm
Multumesc mult Raisa. Am sa incerc si eu sa pun la congelator asa spanacul.
Am gasit intr-un ziar mai vechi (Evenimentul Zilei, februarie 2005) un articol despre E-uri si o lista cu ele:
E-uri cancerigene: E-123, 131, 142, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 330
E-uri periculoase: E-102, 120, 124,153, 220, 221, 222, 223, 224, 226, 230, 232, 233, 250, 251, 252, 311, 312, 407, 450.
E-102 tartrazina, colorant galben artificial, poate provoca alergii, periculos. Se gaseste in produsele de patiserie, bauturi racoritoare si spirtoase
E-120 - acidul carminic, colorant rosu natural de origine animala, periculos. Se gaseste mai ales in bauturi spirtoase.
E-123 - amarant - colorant rosu artificial - foarte cancerigen. Se gaseste in bauturi spirtoase. In SUA a fost interzis.
E-124 - colorant artificial - rosu ponceau, periculos, poate provoca alergii. Se foloseste in bauturi.
E- 131 - Colorant artificial - albastru, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturi spirtoase si in prajituri.
E- 142 - colorant artificial - verde - foarte cancerigen. Se foloseste la bauturi.
E-153 - carbunele vegetal, poate provoca tulburari gastrice
E- 210,211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 - conservanti cancerigeni. Se gasesc intr-o gama extrem de larga de alimente, de la conserve, muraturi, dulceturi, pana la biscuiti
E-220, 221, 222, 223, 224, 226 - conservanti artificiali, periculosi. Se gasesc in toate produsele, in vinurile albe si chiar in fructele uscate.
E- 230 - conservant artificial. Cu acest conservant sunt tratate fructele. A fost trecut in UE de la aditivi la pesticide si interzis
E- 233 - conservant arificial, interzis in UE.