Utile de stiut

Utile de stiut

Mesajde AlinaC » Joi Mai 10, 2007 7:31 am

Din recomandarile doctorului Spock referitor la alimentatia copiilor:
- Evitati alimentele inalt rafinate
- Daca se consuma carne, sa se serveasca portii mici, indepartand grasimea
- Daca se consuma produse lactate, sa se opteze pentru cele mai sarace in grasimi (degresate)
- Sa se renunte la alimentele prajite sau foarte bogate in ulei
- Sa nu se foloseasca sare in mancarea bebelusilor – determina cresterea riscului ulterior de hipertensiune arteriala. Pentru copiii mai mari se poate folosi sare de mare. Substituentii pentru sarea de mare sunt: sosul de soia, miso si semintele de susan prajite amestecate doar cu putina sare. Aportul excesiv de sare poate contribui la pierderile de calciu deoarece favorizeaza eliminarea calciului la nivel renal.
(Cine stie ce este miso?)
- Grasimile saturate si colesterolul trebuie evitate deoarece determina aparitia blocajelor arteriale si a episoadelor de infarct miocardic (in special in cazul persoanelor care au istoric familial de astfel de probleme). Grasimile (lipidele) saturate sunt grasimi solide care se gasesc in special in carne si in produse lactate.
- Un alt tip de grasimi periculoase sunt lipidele trans care se formeaza atunci cand lipidele nesaturate sunt hidrogenate, devenind solide. Lipidele trans se gasesc in: margarina, in grasimile pentru fragezirea aluatului, in cele mai multe produse se panificatie si in toate alimentele care contin uleiuri hidrogenate
- Lipidele saturate si trans (lipidele solide) contribuie la aparitia bolilor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale – evitati-le!
Legumele, fructele, cerealele si fasolea sunt bogate in vitamine, minerale si fibre, fiind in acelasi timp sarace in lipide si lipsite de cholesterol.
- Consumarea a prea putine cereale integrale si a prea putine legume si fructe incetineste tranzitul intestinal. Tranzitul intestinal incetinit este o cauza majora a cancerului intestinului gros.
- Evitati untul, margarina si maioneza – sunt bogate in grasimi si sarace in substante nutritive. Untul de arahide, utilizat in cantitati mici, este preferabil.
- Mustarul nu contine grasimi si este foarte potrivit pentru sandvisuri si cartofi
- Ketchup-ul contine zahar…deci folositi in cantitati mici ; salsa e mai sanatoasa
- Evitati sa adaugati zahar in mancare
- Pentru bebelusi si copii apa este cea mai importanta bautura, in special cand afara este cald sau in timpul efortului fizic cand corpul pierde multa apa prin transpiratie si evaporare
(Pentru bebelusi eu stiu ca apa trebuie inainte fiarta si racita!)
- Evitati produsele care contin cofeina: ciocolata, cafeaua, unele ceaiuri si bauturi care se gasesc in comert
- Evitati alimentele foarte dulci (dulceata, jeleu, bomboane) – favorizeaza obezitatea si aparitia cariilor<br><br>Post editat de: AlinaC, la: 2007/05/15 00:39
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Semintele de in

Mesajde AlinaC » Joi Mai 10, 2007 7:36 am

Semintele de in sunt cea mai bogata sursa pentru acizii grasi omega-6 (acidul linoleic)si omega-3 (acidul linolenic), acizi esentiali pentru organism si in special pentru creier si sistemul nervos.Alte functii ale acestor acizi sunt: producerea membranelor celulare, functionarea normala a inimii, reglarea tensiunii arteriale, intarirea sistemului imunitar, regularizarea coagularii sangelui, fertilitate, controlul metabolismului grasimilor, scaderea colesterolului.

Acizii omega-6 si omega-3 se mai gasesc in:

- germeni de cereale

- oleaginoase: seminte de in (cea mai bogata sursa), de dovleac, de floarea soarelui, nuci,migdale, uleiuri vegetale.

Acestea trebuie sa existe aproape zilnic in alimentatia vegetarianului.

- soia

- in multe legume cu frunze verzi

- in peste

(Atentie mamici de bebelusi: Laptele uman este bogat in acizi grasi esentiali; laptele de vaca contine cantitati foarte mici. Oricum insa laptele de vaca e contraindicat la bebelusi....din multe motive...)



Cum consumam semintele de in:

-in salate

-impreuna cu cerealele la micul dejun

-seminte pisate – se adauga la mancare 1-2 lingurite pe zi (Borcanelul cu seminte de in pisate se pastreaza in frigider!)

Semintele de in se depoziteaza in frigider deoarece pot deveni rancede. Uleiul din seminte de in trebuie, de asemeni, depozitat la rece si nu trebuie incalzit sau adaugat in produsele ce necesita coacere. Pentru a prepara semintele de in, ele trebuie mai intai macinate. Pudra obtinuta se poate presara (una sau doua lingurite) peste cereale, carne sau iaurt.

RETETA:
RETETA. Semintele de in se pot folosi ca si condimente pentru friptura sau pentru diverse salate ori ca adaosuri pentru prajituri si paine. Dintre toate acestea, painea cu in este cea mai des intalnita. Pentru a o prepara aveti nevoie de 700 ml apa calda, o lingurita cu zahar, doua lingurite cu drojdie, doua linguri cu miere, doua linguri cu melasa, doua linguri cu ulei, doua oua, cateva picaturi de zeama de lamaie, 200 g seminte de in, sare, un kilogram de faina. Intr-un bol amestecati 600 ml apa calda, mierea, melasa, ouale, uleiul si zeama de lamaie. Se amesteca foarte bine. Apoi se adauga drojdia amestecata cu 100 ml apa calda. Treptat se adauga 700 g de faina si apoi semintele de in. Se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Dupa aceea, adaugati sarea si restul de faina. Framantati aluatul pana devine elastic, dupa care asezati-l intr-un recipient uns cu ulei. Lasati-l inca o ora. Apoi se da la cuptor pentru o jumatate de ora.


ALTE UTILIZARI ALE SEMINTELOR DE IN:
Putini stiu, dar inul, aceasta planta cu flori albastre si cu semintele mici si maronii, este printre cele mai vechi ierburi de cultura de pe pamant. Este originara din India si China, fiind adusa inca din vremea neoliticului de catre triburile migratoare in Europa. Exista trei varietati de in, toate inrudite: una din care se obtin fibrele pentru industria textila, una din care se extrage uleiul si una intermediara, ultimele doua varietati fiind si cele utilizate in terapie. Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale. Iata, in continuare, doua preparate pe baza de seminte de in.
Maceratul la rece
Doua lingurite de seminte de in se pun intr-un pahar de apa si se lasa vreme de doua ore la macerat, la temperatura camerei, dupa care nu se face filtrarea obisnuita, ci se bea ca atare. Se consuma acest preparat cu aspect de gel pe stomacul gol, de 1-3 ori pe zi.
Cataplasma cu seminte de in
Patru lingurite de seminte de in se macina cu rasnita electrica de cafea, obtinandu-se astfel faina de in. Aceasta se combina cu alte patru linguri de pulbere de musetel (obtinuta in acelasi mod ca faina de in), dupa care se adauga apa, amestecand incontinuu pana se formeaza o pasta omogena. Se intinde pe o bucata de tifon si se aplica pe locul afectat, unde se lasa minimum doua ore.
INDICATII ALE TRATAMENTULUI CU SEMINTE DE IN


• Ingrasare, obezitate - inainte de fiecare masa se consuma un pahar de macerat caldut obtinut din seminte de in. Odata ajuns in stomac, se va produce o senzatie de satietate, care va reduce automat pofta de mancare. Mai mult, el va ajuta la intensificarea proceselor de eliminare - element important in regimurile de slabire.

• Constipatie, boli de piele - se consuma seara, pe stomacul gol, doua linguri de seminte de in, pe nemestecate. Odata ajunse in stomac, acestea absorb mult lichid si formeaza un bol, care va curata in drumul sau intreg tubul digestiv si va impinge toate materiile reziduale din intestin. Urmat zilnic, vreme de doua saptamani, acest tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru intreg organismul, motiv pentru care este folosit in boli de piele, cum ar fi acneea, alergia, psoriazisul, anumite forme de lupus.

• Colon iritabil, inflamatii ale tubului digestiv - se consuma 2-3 pahare de macerat la rece din seminte de in, pe stomacul gol, inainte de mese. Mucilagiile din semintele de in au un excelent efect antiinflamator.

• Gastrita, ulcer gastro-duodenal in faza incipienta - in maceratul de seminte de in, al carui mod de obtinere a fost descris mai sus, se adauga o lingurita de pulbere de frunze de menta. Se consuma cate un litru din acest macerat in loc de apa, iar in perioadele de criza nu se mananca nimic.

• Arsuri usoare, reactii alergice pe piele, furunculi - se aplica vreme de doua-patru ore cataplasma de in, a carei modalitate de obtinere a fost descrisa anterior.
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Re:Semintele de in

Mesajde visualVenus » Joi Mai 10, 2007 3:55 pm

Noi am cumparat ulei de in de la dl. Pasztor si bebe ia 12 pic./zi.
Avatar utilizator
visualVenus
 
Mesaje: 683
Membru din: Mie Feb 01, 2006 10:21 pm
Localitate: Cluj-Napoca

Re:Semintele de in

Mesajde AlinaC » Sâm Mai 12, 2007 8:29 am

Din seria mai bine afli mai tarziu decat niciodata...
astazi am citit asta:

Spanacul nu se va tine la fiert mai mult de 2 minute - cu cat fierbe mai mult ii sporeste continutul in oxalati, care sunt toxici.
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Re:Semintele de in

Mesajde gabi77 » Lun Mai 14, 2007 11:32 pm

asta n-am stiut-o nici eu. ca nu se mananca de pe o zi pe alta, stiam. multe invatam d-aici:kiss: AlinaC, esti un fel de enciclopedie

[img:]http://vsdi.net/count/baby/i/meter21289.png[/img:]
gabi77
 
Mesaje: 2829
Membru din: Mie Mai 03, 2006 9:18 pm

Alimente nocive

Mesajde AlinaC » Mar Mai 15, 2007 9:53 am

[b:]ALIMENTE NOCIVE[/b:]

Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum,
sunt
margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile,
bauturile racoritoare si dulceturile



Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in
randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite
cu
substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de
droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul
indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea
sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura,
folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori
maligne si benigne.

Plasticul Margot


Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a
aparut
in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, in urma rationalizarii untului.
Cercetatorii americani au descoperit, accidental ca, daca se incalzeste
la
150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta
hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb.
Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu
cea
a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia
dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de
coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre
cele
mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice
nu
pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor
sistemului
imunitar, paralizandu- l prin depozitarea in
tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt
dezastruoase.


Cancer la plic: Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E
621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene
substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a
ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un
praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti,
aromatizanti,
conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau
sub
forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si
doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust.


Nu pot ! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care
supraexcita papilele gustative.


Glutamatul ucide celulele nervoase. Glutamatul se vinde producatorilor
sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu
alti
aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea
laptelui, a branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de
profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de
sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni
ca g
lutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc
Alzheimer si Parkinson.


Otravuri pentru copii


Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor,
folosesc
nu mai putin de opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista
celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune
colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid
citric)
si cancerului (950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de
aditivi
nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie
.
Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare.
Colorantii
folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi. Nici mare parte din
gemuri
sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica
eticheta \"produs natural\". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta
unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din
borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate
si, in general, tot ce eea ce contine coloranti. Chiar si zaharul
obtinut
din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele
digestive,
pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot
suporta. Producatorii au inventat si substituenti ai zaharului, dintre
care cel mai nociv este aspartamul (E950 si E951), care provoaca peste
70
de tipuri de boli mortale.
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Re:Alimente nocive

Mesajde AlinaC » Joi Mai 17, 2007 12:25 am

Aditivii periculosi si unde ii intalnim...
http://uploaded.to/?id=3lk1xp<br><br>Post editat de: AlinaC, la: 2007/05/17 01:35
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Sfaturi practice utile

Mesajde AlinaC » Mar Mai 22, 2007 11:56 am

<br><br>Post editat de: AlinaC, la: 2007/06/20 14:03
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Bauturi tip Fanta si Pepsi Max ne pot distruge ADN-ul!

Mesajde AlinaC » Mar Mai 29, 2007 5:13 pm

[b:]Bauturi tip Fanta si Pepsi Max ne pot distruge ADN-ul![/b:]

http://www.evz.ro/article.php?artid=306980<br><br>Post editat de: AlinaC, la: 2007/06/20 14:01
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am

Despre avocado

Mesajde AlinaC » Mar Iun 05, 2007 7:10 am

http://www.samancambine.ro/index.php?pa ... ii_avocado: editat de: AlinaC, la: 2007/06/20 14:03
AlinaC
 
Mesaje: 208
Membru din: Mie Mar 28, 2007 8:00 am


Re:Utile de stiut

Mesajde gabi77 » Lun Iul 02, 2007 2:08 pm

:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: fereasca Dumnezeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! m-ai lasat fara grai:( :( :( :( :( :( :(
gabi77
 
Mesaje: 2829
Membru din: Mie Mai 03, 2006 9:18 pm

Re:Utile de stiut

Mesajde anca27 » Lun Iul 02, 2007 2:16 pm

Eu nu am vrut sa supar pe nimeni. Am gasit doar pe net informatiile astea si m-am gandit ca-i bine de stiut.
anca27
 
Mesaje: 298
Membru din: Joi Feb 02, 2006 10:40 pm

Re:Utile de stiut

Mesajde gabi77 » Lun Iul 02, 2007 2:21 pm

nu-i vorba ca tu m-ai intristat, dar sunt super super socata si suparata. :kiss:
gabi77
 
Mesaje: 2829
Membru din: Mie Mai 03, 2006 9:18 pm

Re:Utile de stiut

Mesajde ofe » Lun Iul 02, 2007 2:53 pm

:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: VAI DOAMNE!!!!
ofe
 
Mesaje: 560
Membru din: Lun Aug 28, 2006 3:48 pm

Următorul

Înapoi la Nutritie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron