Voteaza proiectul clujean CU SOARELE LA PICNIC

Voteaza proiectul clujean CU SOARELE LA PICNIC

Mesajde admin » Joi Mar 11, 2010 2:52 pm

In luna martie, proiectul Universitatii Tehnice Cluj participa in concursul oraganizat de catre Petrom - Tara lui Andrei.
Proiectul “Cu Soarele la picnic”, promovează energia solară, într-o manieră inedită şi atractivă.


Există două efecte benefice evidente ale utilizării energiei solare pentru gătit: pe de-o parte se pot realiza economii semnificative de combustibil şi pe de altă parte se pot reduce corespunzator emisiile de noxe.


Considerând că pentru prepararea hranei unei familii, functionează în fiecare zi un ochi de aragaz, timp de cate o oră, într-un an pentru această activiate se eliberează cca. 360 kg CO2, emisii care prin utilizarea energiei solare ar putea fi cel puţin parţial reduse.


Un element important în promovarea acestor dispozitive este reprezentat de ingeniozitatea înglobată în construcţii de tip “low tech” dar “heigh performance”. Utilizarea acestor dispozitive pentru pregătirea grătarelor, micilor, sau altor preparate culinare, poate contribui la crearea unei atmosfere vesele şi destinse, precum şi la relaxarea dorită de la ieşirile la iarbă verde.


Haideti sa sustinem acest proiect si sa-i dam votul nostru pe internet si sa facem ca acest proiect din Cluj sa castige competitia organizata de Petrom.
Accesati :
http://www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/ ... lunii.html
http://www.taraluiandrei.ro secţiunea “Orasul tau”.
admin
 
Mesaje: 261
Membru din: Lun Sep 28, 2009 7:25 pm

Înapoi la Evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron