Pagina 1 din 6

Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Mar Mai 20, 2008 12:07 pm
de IoanaFiktusz
Buna fetelor! Dat fiind faptul ca tarifele clinicilor private sunt destul de "piperate" si conditiile superioare in raport cu cele oferite de maternitatile de stat, nu credeti ca, uneori, putem vorbi de snobism in ceea ce priveste optiunea de a naste intr-o altfel de clinica.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Mie Mai 21, 2008 4:53 pm
de giagirl
sincer, daca mi-as permite, as naste la particulara, sa stiu ca ma pupa si in frunte, doar la un semn, si ca conditiile sunt bune. pt cine nu isi poate permite, si totusi o face, e snobism, fiindca esti ingrijit si la stat, dar atitudinea personalului e alta la privat.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Vin Mai 23, 2008 10:25 am
de mihamatei
subscriu, giagirl!

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Mie Iun 04, 2008 10:13 pm
de IoanaFiktusz
Multumesc fetelor!!! Astept si alte pareri:)

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Joi Iun 05, 2008 7:33 am
de claualex
eu am nascut la stat si daca ar fi sa nasc din nou as naste tot la gine 1.am fost multumita de tratatie-nu am cunoscut pe nimeni pt tratament preferential-dar personalul a fost ok.

despre privat chiar daca as avea bani,nu stiu daca as merge acolo.
cunosc persoane care se "scalda" in bani si au nascut la gine1.....deci aveau de unde....dar nu au vrut

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Vin Iun 06, 2008 11:19 pm
de Ank
Eu daca as avea bani, as naste la privat. La Gine 1 m-a deranjat aglomeratia din salon si drumul luuung pe care trebuia sa il fac pana la baie, si lipsa de intimitate de acolo. In plus m-a deranjat foarte tare ideea ca trebuie sa dau doctorului si asistentelor spaga. O parte din voi stiti ca nu am dat, atunci mi s-a parut cel mai firesc lucru cu putinta sa nu fac asta. Acum, dupa doi ani si foarte multe reactii mirate, socate, fata de gestul meu....ma simt de-a dreptul ciudata ca nu am facut asta. Asa ca macar as sti ca dau un ban dar stiu pentru ce il dau. Nu stiu daca am fost coerenta, sper sa intelegi ce am vrut sa scriu, sunt obo.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Joi Iun 12, 2008 2:06 pm
de Madalinutza25
Buna fetelor,
Nu stiu daca e snobism sau nu, eu cand am mers la clinica privata m-am bazat pe ideea ca oricum se plateste, peste tot, asa ca mai bine sa primesc chitanta si sa fiu tratata si eu si copilul meu bine. Dar din pacate m-am inselat, deoarece clinica respectiva avea doar titlu de clinica privata nu si utilata ca si una privata! Ma bucur ca am reusit sa nasc pana la urma la o clinica de stat, ca altfel nu stiu daca mai eram in viata! Nu stiu daca in momentul de fata clinicile private sunt destul de bine utilate, si la o adica pentru mine cel putin, nu conteaza ciar asa de mult cat de draguti, amabili sunt si cat de frumos se poarta cu mine, daca nu au aparatura cu care sa imi salveze viata in caz de urgenta!

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Joi Iun 12, 2008 2:10 pm
de anail75
asta este problema cu clinicile private,daca apare vreo problema...tzusti la stat.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Dum Iun 15, 2008 7:05 pm
de iza
Eu am nascut acum 8 luni la Gine1 si a fost OK.Legat de clinica privata, eu sunt putin cam sensibila si-mi place sa fiu tratata cu "manusi" chiar daca ptr asta trebuie sa platesc mai mult.Urasc sa dau spaga,sa astept pe la usi sa bag in buzunare si sa-mi fac o mie de griji legate de reactia celui care-mi va lua banii pana la urma. Oricum , puiul meu s-a nascut prematur, la 33 saptamani si acum ma gandesc doar la faptul ca am avut noroc sa nasc la Gine1 ptr ca au avut conditii bune si personal bine calificat ptr nevoile puiului meu. Acum mi se par mai putin importante conditiile care-mi sunt oferite mie cat pentru nou-nascuti. Inainte nu gandeam asa dar...

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Vin Iun 20, 2008 4:45 pm
de mihamatei
iza, bine ca tu si puiul tau sunteti bine. intr-adevar, poate la o clinica privata se poarta mai frumos cu tine, dar ce folos, daca nu au aparatura necesara pentru situatii de urgenta? e normal sa vrem sa fim tratate "cu manusi", dar, cum ai spus tu, iza, cel mai important este sa iesim intregi din spital si noi, si copiii, chiar daca nu sunt conditii de 5 stele, macar avem cat de cat certitudinea ca pot interveni in cazuri de urgenta.
sanatate la toata lumea!

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Mie Aug 06, 2008 3:06 pm
de pitik
cumnata mea a nascut 3 copii la gine 1, fara sa aiba medicul ei, fara sarcina monitorizata. pur si simplu, s-a dus, a nascut, s-a intors acasa. fara spaga, fara complicatii. deci se poate.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Vin Aug 08, 2008 7:51 am
de Iulia30
Nu vreau sa supar pe nimeni dar eu nu as putea sta linistita 9 luni fara sa imi monitorizeze cineva sarcina, sa stiu tot timpul ca puiutul meu e bine. Eu am mers la doctor de la 6 saptamani, si pe urma in fiecare luna iar daca aveam eu impresia ca ceva nu e in regula fugeam rapid la doctor. Dupa parerea mea un doctor care sa te urmareasca pe toata perioada sarcinii este o necesitate.
Eu am nascut la gine 1, am fost foarte multumita de doctorul cu care am nascut.Am auzit ca acum ar lucra si la ceva clinica privata...la urmatorul bebe voi vedea unde voi naste.

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Sâm Aug 09, 2008 10:17 am
de dem
Referitor la nasterea la privat, acum pot vorbi in cunostinta de cauza: am nascut in 26 iulie la Gynia, cu dr. Fulga Florescu (iar acum cinci ani am experimentat si nasterea la stat, deci am putut face o comparatie).
Conditiile "hoteliere" sunt intr-adevar bune, fara a fi de un lux inutil. Mamei si copilului li se asigura toate consumabilele necesare, de la camasa de spital, hainute, scutece, tampoane, medicamente cicatrizante, calmante etc. etc.
Atitudinea personalului a fost absolut impecabila; am descoperit ca anumite proceduri neplacute (clisma, controlul periodic al dilatatiei etc.)pot fi facute fara sa te simti prost. Pe toata perioada travaliului am fost permanent urmarita de moasa (dna Vichi Sfarlea, o persoana deosebita).
Cand a sosit momentul sa trecem la fapte, in sala de nasteri s-a aflat, numai pentru mine, o intreaga echipa: medicul meu, moasa, medicul de garda din ziua respectiva pe post de rezerva in caz ca se ivea vreo urgenta, o asistenta, medicul anestezist (dr. Dana Pintea, o doamna plina de compasiune si simpatie), medicul neonatolog, o asistenta neonatolog. Mi s-au administrat si tot felul de substante prin perfuzii - rezultatul: de pe masa am mers in salon pe picioarele mele, fara sa am nevoie de cel mai mic sprijin. Per ansamblu, mi-am revenit mult mai repede decat dupa prima nastere.
Bebelusii sunt ingrijiti in sectia de neonato. Sunt incurajate punerea la san cat mai timpurie, si implicarea mamei in ingrijirea copilului. Dar daca mamele prefera sa se odihneasca si sa-si recapete fortele, li se respecta dorinta iar copiii primesc in sectie toata ingrijirea necesara.
Rutina zilnica este aceea de spital, cu schimbarea turelor la orele 7 si 19, cu vizita medicilor de garda atat la lauze cat si la copii, etc.
O buna parte din personal a lucrat sau lucreaza inca la Stanca si la Gine I (am regasit inclusiv moasa cu care am nascut acum cinci ani), deci sunt persoane cu ani buni de experienta.
Despre cat de performanta este aparatura nu am competenta sa ma pronunt, am vazut ca langa sala de nasteri este o sala de operatii despre care mi s-a spus ca e permanent pregatita pentru urgente. Ma gandesc, totusi, ca au tot ce le trebuie: colega mea de salon era o doctorita din Arad, cu sarcina obtinuta dupa zece ani de tratament, dupa o alta sarcina finalizata cu nasterea unui copil mort - ma gandesc ca in aceasta situatie s-a interesat bine despre toate aspectele inainte de a veni la Gynia.
Medicii de garda au fost foarte atenti la starea de sanatate de dupa nastere: la doua zile dupa ce am nascut, mi s-a declansat o tromboflebita, pe fondul unor varice aparute in timpul sarcinii; fara sa le spun eu (ma gandeam ca patologia vasculara nu intra in sfera lor de activitate)s-au sesizat si au inceput imediat sa-mi administreze tratament.
Pretul final a fost cel de pe lista (3200 ron in cazul meu), fara costuri ascunse, indiferent de medicatia necesara (mai putina sau mai multa, de la caz la caz).
Ca raspuns la intrebarea din titlul topicului, daca nasterea la privat e necesitate sau snobism: cu siguranta necesitate nu este, din moment ce poti naste si acasa; in cazul meu nici snobism nu consider ca a fost: am avut o suma de bani cu care puteam face diverse lucruri - dintre acestea l-am ales pe cel mai important pentru mine, adica nasterea. Am experimentat o latura foarte umana a medicinei, orientata spre pacient, asa cum ar trebui de fapt sa fie peste tot; m-am simtit respectata si ajutata din plin sa trec cat mai bine peste aceasta incercare.
Am nascut cu acelasi medic ca acum cinci ani, dar mi-am data seama ca si conditiile in care se lucreaza sunt esentiale - la stat esti parca pe banda rulanta, tot timpul pe fuga, ca personalul este insuficient. Aici nu s-a grabit nimeni, ditamai echipa a stat cat a trebuit numai pentru mine, nu am simtit ca s-a facut vreo economie la medicamente sau materiale de orice fel. Deci, din punctul meu de vedere, a meritat cu varf si indesat.
Scuze ca m-am lungit, dar am vrut sa fac o dare de seama cat mai completa, poate foloseste cuiva, asa cum si pe mine m-au ajutat relatarile altor mamici care au nascut acolo inainte.<br><br>Post editat de: dem, la: 2008/08/09 11:20

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Sâm Aug 09, 2008 10:17 am
de dem
Scuze, mi-a aparut mesajul de doua ori.<br><br>Post editat de: dem, la: 2008/08/09 11:18

Re:Nasterea la privat- necesitate sau snobism

MesajScris: Sâm Aug 09, 2008 12:17 pm
de mgm
DEM,FELICITARI PT BEBE!!SANATATE SI REFACERE USOARA!
Nu ne spui nimic de bebelas?ce este,fetita sau baietel?Si cum te simti ca mamica a doi copilasi?
Pupici!:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: