Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Editoriale

Ajuta-ma sa fac BINELE sa se vada si sa se auda

de ... | 17.04.2012

In 2010, cand site-ul de informare pentru partinti si viitori parinti- www.parinticlujeni.ro si-a setat misiunea, viziunea, obiectivele si activitatile ca Fundatia Parinti Clujeni, ne-am luat responsabilitatea de a transforma in bine Spitalul de Copii Cluj. “Binele” era si este definit ca:

-dotarea cu aparatura medicala si medicamente;

-dotarea cu transport pentru pacienti;

-dotarea cu bucatarie profesionista

-renovarea spatiilor si modernizarea cestora

-servicii medicale la standarde

-comunicare medic- pacient

Asa a aparut ideea de a denumi proiectul “Zambet de copil”

De ce “Zambet de copil”?

Pentru ca zilnic, saptamanal, lunar si anual, copiii internati in Spitalul de Copii Cluj, care vin din toate judetele Romaniei- NU zambesc (din cel putin 2 motive:1. suferinta si 2. lipsurile cronice regasite in spitalele romanesti)

Astfel ca, impreuna cu comunitatea locala, comunitatea de afaceri locala, regionala, nationala, internationala  si administratia publica locala, judeteana, nationala, vrem sa schimbam tristetea copiilor care NU zambesc din Spitalul de Copii Cluj, intr-un Zambet de …multumire catre TINE.

Vrem sa credem si credem ca problemele se rezolva cu implicarea noastra directa ca mama, tata, fiu, fiica, nepot, unchi, frate, sora, bunic, angajat, angajator, primar, consilier, director, sofer, secretara, medic, profesor, instalator, constructor, asistenta medicala, casier, manipulant marfa, prim –ministru, muncitor necalificat….si credem ca putem schimba ceva in Romania daca ne implicam direct, daca luam initiativa, daca clamam public neregulile si nedreptatile, fraudele si abuzurile, NU celalat, ci EU cetateanul; A trecut timpul cand ne uitam pasiv si acceptam din neputinta, frica, comoditate, indiferenta tot ceea ce ni se intampla. Ni s-a spus si continuu ni se spune inca, ….suntem in Romania, NU SE POATE; va dam cel putin 3 exemple ca SE POATE ca acolo unde oamenii au devenit o forta  constienta de civismul lor,responsabili si argumentati in schimbarile propuse, dornici sa faca o schimbare sau sa produca schimbarea : s-a putut si  S-A REALIZAT:

1.       Dotarea Spitalului de Copii cu o masina de trasnport pacienti: Soda Octavia Tour- timp de colectare fonduri : 2 luni;

2.       Dotarea si renovarea completa a bucatariei centrale a Spitalului de Copii Cluj (finalizare iunie 2012)

3.       Anularea HCL Consiliului Local Cluj Napoca privind amplasarea unui crematoriu uman in incinta Cimitirului Manastur

Va propunem al 4-lea SE POATE –dotarea sectiei de Chirurgie pediatrica a Spitalului de Copii Cluj cu aparatura medicala  in valoarede :245000lei.(1 masa chirurgicala mobila de operatie Schimitz si 1 lampa scialitica cu 2 brate Btandon)

 De ce si cand se poate?

SE POATE atunci cand oamenii CRED ca SE POATE, cand din multul sau putinul lui ajuta la schimbare, cand binele nevazut, devine si vazut si auzit, cand NE PASA de locul in care traim si vrem ca acesta  sa fie LOCUL unde copiii, nepotii, fratii, surorile, urmasii nostri vrem sa traiasca  decent. Pana nu se intampla asta, suntem niste spectatori tristi, care ne supravietuim zilnic. Am invatat de la copii, care sunt si beneficiarii Zambet de Copil,ca TREBUIE sa VISAM si mai ales ca: VISUL nostru sa devina REALITATE si peste 10, 20, 50 ani ni se va parea noua si urmasilor nostri, un efort care a meritat, care nu ne-a adus mariri de salarii, vacante, case, masini, o stea pe bulevardul vedetelor, ci ne-a adus SPERANTA si BUCURIA de a face BINE; am redat zambetul pe fata copiilor care nu zambesc niciodata.

Ajuta-ma sa redam impreuna bucuria si zambetul firesc al copiilor aflati in  Spitalul de Copii Cluj, care NU zambesc niciodata.Ajuta-ma sa facem  binele sa se vada si sa devina contagios.

 Cum te poti implica?

1.       Ca persoana fizica poti redirectia 2% din impozitul pe venit aferent anului 2011 completand formularul 230 ; nu te costa decat 2 minute de completare, banii donati au fost platiti in 2011 de angajator statului, ca impozit;

2.       Ca persoana juridical poti redirectia 20% din impozitul pe profit  aferent  anului 2011;

3.       Poti sustine Echipa Parinti Clujeni  la Maratonul Clujului- 22 aprilie  formata din 4 maratonisti: Doru Mircea, Emanuel Nechita, Ramona Toma si Adrian Toma; 2 semimaratonisti: Luminita si Cristian Decean si 1 stafeta 4x10,55km: Doru Asauleac, Bogdan Asauleac, Gabriel Moldovan si Adrian Pvael care vor alerga 252 m;poti dona o suma fixa/cursa  sau  suma fixa x numar de kilometri  in conutul IBAN  RO 07 INGB 0000999902391059, ING BANK cu mesajul: Zambet de copil.

4.       Poti fi ambasadorul nostru si vei propune cauza noastra Zambet de copil : familiei, prietenilor, cunoscutilor , angajatorilor sau altor agenti economici, astfel incat, binele sa devina contagios.

In numele copiilor care nu zambesc niciodata, iti multumesc

Parinti Clujeni

 

 

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live