Asculta Itsy Bitsy live
 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!PEDITEL 1791 - Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stopMaratonul Internațional București 04-05 OctombrieFestivalul de Teatru pentru adolescenti STAGE, ed. V, 5 noi - 9 noi 2014Scoala parintilor clujeniZâmbet de copil. Copilaria NU e la Spital 2013-2014: Call Center Pediatric.PEDITEL 17912% 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 30 oct - 03 noi 2013TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Zambet de copil . Call Center Pediatric- UPU Spitalul de Copii Cluj  2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statGradinite si crese paticulareHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Editoriale

4 ani... 2000 de donatori , 50 parteneri instituttionali si juridici, 200000 beneficiari

de ... | 16.10.2013

 Noian de emotii si sentimente.

Azi, acum 4 ani, o idee, devenea realitate. Un tatic, Catalin Chis hotara sa se implice in comunitatea in care se formase profesional: Cluj.

16 octombrie 2009, lua nastere Fundatia Parinti din Romania. Initial un site- www.parinticlujeni.ro, un site de informare pentru tinerii parinti si nu numai, incet si sigur, parinticlujeni.ro a coagulat parintii. Incet si sigur, sau char mai repede, Fundatia Parinti Clujeni a schimbat in bine, Spitalul de Copii Cluj.

Am inceput in 2010 cu o idee si un proiect ambitios: Zambet de copil. Dotarea cu o masina transport pacienti stabili. Durata proiectului de strangere de fonduri: 2 luni si jumatate. Cea mai scurta perioada de fundraising...  Multe peripetii si un final apoteotic. Prin implicarea celui mai mare dealer auto din Romania, cu ajutorul financiar si logistic al Compexit Trading si Banca Transilvania,  precum si contributia fundatiei, am reusit sa achizitionam masina- o Skoda Octavia Tour, care de 4 ani transporta pacientii stabili in toate sectiile si subsectiile Spitalului.

A urmat in 2011- modernizarea bucatariei centrale a Spitalului de Copii Cluj, str Motilor nr 68 si primul sponsor international Agrilux , Luxemburg. Important este sa crezi, sa visezi si sa stii ca toate lucrurile se realizeaza. Aveam 4000 euro cand in 21 octombrie 2011, Dan Petrusa ne suna sa ne intrebe... cum stam cu fondurile stranse. Si am stiut ca vom avea o bucatarie moderna la Spitalul de Copii Cluj. Am crezut in realizarea proiectului, am crezut ca putem sa facem binele, BINE. Am stiut ca oamenii ne vor ajuta cu timp, cu energie, cu bani, cu dedicare, cu expertiza, cu sustinere . Am stiut ca facem BINELE sa se vada si sa se auda...... Am vrut sa facem BINELE contagios....

In 2012 ne-am propus sa dotam sectia de chirurgie pediatrica a Spitalului de Copii Cluj. De fapt, Sala de operatie nr 2. O lampa scialitica si o masa mobila de operatie. Oameni care ne-au ajutat, au contribuit, au vorbit, impartasit, alergat, jucat teatru, tenis de camp, am incondeiat oua, am si au redirectionat 2% din impozitul pe venit. 

Si in mai 2013, am instalat aparatura. Si am vazut ce fac medicii in sala de operatie nr 2. Si am vazut oameni, profesionisti, medici, emotionati. Am vazut tragedii. Am plans si ne-am bucurat ca putem face binele, BINE. 

Apoi, a venit o provocare mare, si financiara si ...institutionala. Dupa analize, discutii si propuneri , am vrut sa unim intreaga comunitate, oamenii din comunitate, administratia publica locala si nationala, comunitatea de afaceri. Am vrut sa trecem testul cercului. Oare vom putea sa inchidem cercul? Oare vom putea realiza marea provocare? Oare vom putea identifica fondurile necesare? Oare vom putea sa facilitam bine, BINELE si BINELUI? Am avut emotii, nopti nedormite, cearcane, ganduri,... seamana asa de bine cu primii 3 ani din viata unei mame cu prunc:) si asa a si  fost. Si am luat decizia: sa facem primul Call Center Pediatric de Stat din Romania, la Spitalul de Copii Cluj. Si sa credem ca vom reusi sa strangem peste 30000 de euro. Si sa primim vesti minunate... 

Si cand se puteau intampla toate astea,  daca nu aproape de aniversarea noastra. In 14 octombrie, oficial putem anunta ca, prin ajutorul tuturor factorilor implicati mai sus s-a inchis cercul. Din 1 ianuarie 2014, Spitalul de Copii Cluj va avea un Call Center Pediatric , apelabil 24 ore/ 24, 7 zile pe saptamana. Va avea 20 de medici care vor asigura permanenta liniei telefonice. Vom avea peste 50000 de beneficiari. 

La 4 ani de la nastere (infiintare) am indeplinit un prim obiectiv: sa facem binele sa se vada si sa se auda. Sa demonstram ca SE POATE, daca credem ca se POATE. Sa ne gandim ca normalitatea este una pozitiva.... ca implicarea, increderea, solidaritatea, ajutorul, integritatea si binele sunt valori in care comunitatea crede. 

Cei 4 ani ii vom sarbatori asa cum ne place noua, cu copiii, ma rog adolescentii, pe perioada STAGE-ului. Adica in 3 noiembrie. 

In 2014, cand facem 5 ani, imi doresc  cat mai multi parinti, copii, bunici, nepoti sa-si urmeze visul si sa schimbe ceva in comunitate. Noi suntem aici si va sprijinim. Important este sa credem ca SE POATE.

Impreuna schimbam in BINE, Romania.

Se poate atunci cand tu crezi ca se poate.

La multi ani, Fundatia Parinti din Romania!

 

 

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial ... O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu!
de ...

  O poveste de final de an! Multumesc si respect Petru Barbu 2015 a fost un an greu, daca n-as fi o fire optimista, as spune ca a fost un an cumplit. Am trecut cu bine, am bifat prietenii, oamenii de bine (multi) implicati,o  Primaria Cluj cu decizia asumata si respectata (multumim), un proiect inovativ atat tehnologic si medical –Peditel 1791- care a primit numeroase premii, recunoastere, dar mai ales recunostinta si increderea parintilor.   A fost un efort colectiv, o lupta si o tenacitate de zi cu zi, de ora cu ora si minut cu minut, a oamenilor implicati in proiect, a voluntarilor, a donatorilor, persoane fizice si juridice, a extraordinarei echipe medicale Peditel 1791 – suprasolicitata anul acesta, a ajutorului presei, a ajutorului fiecarui om care a intrat in contact sau a participat la evenimentele organizate de Fundatia Parinti din Romania, fie ca vorbim de ”Cel mai frumos ou incondeiat”, ”Tennis Cup Parinti Clujeni VI&rdqu ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live